شبکه های اجتماعی

ساخت وبلاگ

بسمه تعالی

       با گسترش انقلاب صنعتی و گسترش دامنه نیازمندیهای جامعه – محرومیتهای ناشی از عدم امکان بر آورده شدن خواستها و نیازهای زندگی لجام گسیخته  بشر امروز بی توجهی به دین در فرهنگ غرب – گسترش شدید و دامنه دار فساد ، عصیان ، تبهکاری ، سرگردانی ، افسردگی ، دزدی ، انحرافات جنسی و ....... در اجتماع انسانی رخ برآورده است . هرچند اکثر مشکلات اجتماعی انواعی تکراری در طول نسلهای مختلف هستند ، اما چنانکه مشاهده میشود  برخی از این آسیبها نو ظهور و یا علل و عوامل آن زاده ی عصر جدید بوده و اهمیت ویژه ای پیدا کرده است .

   گسترش ارتباط غیر حضوری و رشد فزاینده ی وسایل ارتباط جمعی نظریه هایی را در عرصه فکری جامعه بشری جهت نیل به سعادت شکل داد که به دلیل عدم شناخت کافی از انسان بجای ا ینکه آلام و ناراحتیهای انسان را بکاهند باعث افزایش فزاینده ی آن شده که حتی بعضی از افراد ، افسوس آرامش مردم نسلهای پیشین خود را میخورند .

     علیرغم اینکه می دانند مردم در گذشته ابزار و وسایل اندکی در اختیار داشته و از گسترش علم و دانش به شیوه ی امروز      خبری نبود. طبق آخرین نظریه های ارتباطات اجتماعی امروز در عصر"" ژئو مدیا "" قرارداریم . یعنی رسانه ها در تصمیم گیریهای جهانی تاثیر دارند .

در مبحث الکترونیک امواج را به دو صورت منتقل میکنند

1 – انتقال امواج روی دامنه medium wiew                                                       "m w " – (موج متوسط)

2- انتقال امواج روی فرکانس freekance medolator                                                     "f m"

هنگامیکه خبر را روی امواج سوار کرده و بسوی مخاطب میفرستیم یا با مخاطب بوسیله این امواج ارتباط برقرار میکنیم ، آنچه که تاثیر بر مخاطب می گذارد کیفیت خبر است ، به اعتبار دیگر ما بوسیله امواج کیفیتی را بسوی شنونده یا گیرنده و یا به عبارت صریحتر جامعه هدف منتقل میکنیم .

امروزه ما باید به نحوی عمل نماییم که کیفیت خبر متناسب با فرهنگ ، دین و آیین زندگی ما باشد . چرا که اینترنت و پدیده های جدید رسانه ای متاثر از فرهنگ غرب هستند – غرب ایجاد کننده این فضاهای  مجازی است و بنابر این نرم های فرهنگی خودرا بر روی امواج فرستاده و به سوی مخاطبین که معمولا از برنامه ها و دسیسه های پشت پرده بی خبرند ارسال می کند .

  مدیریت این حرکت فرهنگی ،رسانه ای امروزه مورد توجه اکثر دانشمندان عرصه ارتباطات است چرا که مدیریت پیام یعنی کنترل فکر – عواطف و احساسات مخاطبان ....و در نتیجه تاثیر بر پدیده های اجتماعی و ایجاد آنها به نحوی که هدایت کننده بخواهد و امروزه این ماشین یا غول رسانه ای در اختیار استکبار جهانی و عوامل آنها قرار دارد و آن گونه که آنها میخواهند این جریان را هدایت میکنند .

    در این مقاله سعی شده است ابتدا اشاره ای به فواید فن آوری جدید داشته باشیم و سپس بحث شبکه های اجتماعی و مضار آنها را طرح نماییم ، امید است مفید واقع شده و موجبات رضایت حق تعالی را فراهم نموده باشیم .

    هنگامیکه اشاره به ارتباطات می کنیم بلا فاصله وسایل ارتباطی جدید از تلفن ، رادیو ، تلویزیون و دیگر رسانه های مجازی و ارتباطی جدید – دستگاههای مخابراتی مختلف ، اینترنت – اینترانت ، فاکس و تلکس و سیستم شبکه های اجتماعی و....به ذهن متبادر میشود و توجه به اهمیت اینها بخصوص تلویزیون و رادیو که جزئی از وسایل ضروری و اولیه افراد شده و معمولا در لیست اولیه زوجهای جوان نیز وجود دارد ، و امروزه شبکه های اجتماعی و خبر گزاریهای عریض وطویل جهت تحلیل دقیق اینگونه مباحث بسیار مفید و ضروری است. شکی نیست که رسانه در بهتر شدن وضعیت زندگی افراد جامعه تاثیر غیر قابل انکاری دارد . امروزه رادیو و تلویزیون و دیگر رسانه های مجازی و ارتباطی جدید زمینه ارتقای فرهنگ زیستی را سبب شده  و بدینوسیله افراد را برای نیل به حیات طیبه رهنمون شده اند و چنانچه مورد استفاده دقیق و سالم قرار گیرند ، کاری که در گذشته ، در گذر زمان طولانی می بایست به انجام برسد به کمک این فن آوریها در مدت زمان اندک و با هزینه کمتر و سهولت بیشتر به انجام میرسانند .

   اشاره ای به فواید رسانه های جدید ارتباطی در دنیای معاصر

1-        آسان سازی ارتباط با انسانها

2-         نمایش تجربه ها و زمینه های مشترک زندگی

3-         کاهش دل نگرانیهای ناشی از بی اطلاعی از همدیگر و غیره

4-         آموزش اسانتر اجتماعی

5-         عرضه داشت نقش های جایگزین

6-          گسترش عرصه دانش بشری و دانسته های مورد نیاز

7-          جایگزین مفید برای آموزشهای مدرسه ای

8-          وسیله ای مناسب جهت تمدد اعصاب

9-          وسیله مناسب برای گذراندن وقتهای آزاد با برنامه های مفید و سازنده

10-ابزار القای پیام و خبر بصورت هماهنگ و مناسب

11-هماهنگ سازی فرهنگ و یکسان سازی باید ها و نباید های جامعه

12-آسان سازی گفتمانهای جدید

13-تولید موضوع های نو  جهت کار بر روی آنها

14-حل دشواریهای جامعه بشری

15-مشروع سازی موضوعات مختلف و متناسب سازی آنها با ذائقه های گوناگون

16- دروازه بانی خبر و.......

 مشکلات و آسیبهای اینترنتی در اجتماع

    دانش روز افزون بشری و فناوریهای نوین ، جهان امروز را متحول و پیچیده کرده است . در اواخر قرن بیستم پدیده اینترنت و بدنبال آن انفجار اطلاعات جهان را تحت تاثیر خود قرار داده و به تعبیر "" مک لوهان "mak louhan  " << دهکده جهانی >> شده است . این پدیده همه ی حوزه های حیات بشری را تحت تاثیر خود قرار داده و در کنار مزایای ذکر شده موانع و تهدیداتی را نیز به همراه خود آورده است . نوجوانان و جوانان  کاربران عمده ابزارهای ارتباطی الکترونیکی جدید مانند پیام کوتاه ، ایمیل ، سایتهای اینترنتی ، وبلاگها ، چت رومها و شبکه های اجتماعی هستند و بدلیل تجربه اندک از پیچیدگیهای زندگی و روند آماده شدن برای مسئولیت پذیری در آینده آسیبهای جدی را نیز این قشر از این نوع فن آوریهای  پیشرفته می برند و مدیران شبکه های سایبری که معمولا به فکر منافع مادی خود هستند و در عین حال فرهنگ متناسب با فرهنگ متعهد جوامع دیگر را نیز ندارند ، سعی میکنند ایده های فاسد و در عین حال جذاب مادی  خود را برای جامعه هدف عرضه کنند . در نتیجه بار فشار روانی و مشکلات اخلاقی – عاطفی و روحی گریبان جوانان را گرفته و امروزه آسیبها و ناهنجاریهای زیادی را ایجاد نموده است که به نمونه هایی از آن  اشاره میشود .

1-      ایجاد بلوغ زودرس در نوجوانان و اثرات منفی بر رشد طبیعی جسم و جان و روان

2-      گوشه گیری ،انزوا و بروز افسردگی در جوانان و نوجوانان

3-      بروز رفتارهای عصبی و غیر متعادل

4-      ایجاد مشکلات جسمی و فیزیولوژیکی

5-      بی میلی به امر تحصیل و مطالعه

6-      بی میلی به امر ورزش و فعالیتهای جسمی سالم

7-      عدم تمایل و یا کم رغبتی به انجام واجبات دینی و حضور در مجامع علمی و مذهبی (عدم گرایش به اینگونه مسایل دارد)

8-     اعتیاد به تلفن همراه و اینترنت ......

9-      بیخوابی – کاهش مطالعه درسی و بروز افت تحصیلی

10-  گرایش به سیگار – مواد مخدر

11-  کاهش انگیزه برای کار و تلاش و تشکیل خانواده

12-   سرمشق گیری از رفتارهای منفی موجود در فضای سایبر و تقلید از رفتارهای زشت و نادرست

13-  اثرات منفی هیجانی مانند احساس شرم ، گناه ،بی ارزشی ، اضطراب و آشفتگی

14-  زوال شخصیت ، خصوصا در دختران که در ایجاد زندگی سالم آینده تاثیر زیادی دارند و ....... 

       اینها گوشه ای از مشکلات فضای سایبر و شبکه های اجتماعی هستند که باید با کنترل صحیح بر مبادی ورودی و  خروجیهای این عرصه ضمن استفاده صحیح از آن فضای سالمی را به اجتماع خود عرضه نماییم.

                                        با تشکر - علی اصغر احمدی سر گروه آمادگی دفاعی

تاریخ تمدن...
ما را در سایت تاریخ تمدن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4mokramin8 بازدید : 234 تاريخ : پنجشنبه 27 دی 1397 ساعت: 12:17